Korneti od lisnatog testa sa vanila kremom


 Istina je zapravo da sam htela za Uskrs da pravim šam rolne,ali recept je otišao u totalno drugom smeru.Nisam imala kalup za njih,tj pokušala sam da napravim ali na kraju je ispao kao kornet što uopšte nije bilo loše,štaviše bilo je krajnje simpatično i naravno ukusno.Sa ovim filom možete da punite i šam rolne ako imate kalupe za njih,ili napravite brzinski kalupe za ove kornete,stvarno su jednostavni.🙂

Potrebni sastojci :

- pakovanje od 500 gr lisnatog testa

Za vanila fil :

  • 10 g želatina
  • 4 kašike vode
  • 500 ml mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 1 kašika gustina
  • 3 žumanca
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml slatke pavlake



Dodatno:

  • kalupi
  • 1 jaje
  • malo mleka
  • šećer u prahu za posipanje
  • hamer za pravljenje kalupa,alu folija



Priprema

Lisnato testo sam kupila već razvijeno sveže u Lidlu,ukoliko koristite zamrznuto odložite dan ranije u frižider tako da omekša i bude pogodno za rad ali da ostane hladno.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Posuti brašnom svaki deo testa i rasklagijati, iseći na 12 trakica odnosno na 24.
Testo zarolati oko kalupa. Pleh obložiti pek papirom i ređati kalupe sa testom. Premazati jajetom umućenim sa malo mleka. Peći 15- 20 minuta, dok ne porumeni lepo. Kratko prohladiti pa skinuti testo sa kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi.





Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti 10 minuta da nabubri.
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati puding, gustin i 100 ml mleka, umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva, kad provri malo mleka naspite u smesu sa žumancima i pudingom, izmešajte pa sve vratite u provrelo mleko. Mešajte 2-3 minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Skinite sa ringle i dodajte želatin koji ste prethodno otopili na laganoj temperaturi. Sve dobro izmešati , prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
Kad se ohladi malo umutiti smesu pa dodati umućenu slatku pavlaku i sve dobro izmiksati.
Puniti vrećicu sa odgovarajućim nastavkom i filovati kornete. Pre služenja obilno posuti šećerom u prahu.





Kalupe sam napravila tako što sam na hameru iscrtala 3 kruga prečnika 20 cm,sa još jednim krugom u sredini prečnika 2 cm,svaki krug sam podelila na 4 dela.Tako kada se iseče dobiju se 24 korneta.Svaki isečeni deo uvijete kao fišek,i pričvrstite selotejpom.Potom svaki kornet obmotate alu folijom da u potpunosti prekrije hamer,alu folija ga štiti od toplote rerne.Spremni su za korišćenje,kada završite možete ih koristiti i još koji put 🙂







Коментари

Популарни постови