Cimet rolnice
Potrebni sastojci :
Za testo:
-130 ml toplog mleka
- 21 gr svežeg kvasca
- 15 gr šećera
- 500 gr brašna tip 500
- pola kašičice soli
- 1 puna kašičica praška za pecivo
-170 gr jogurta
- 1 jaje
Za nadev:
- 120 gr smedjeg šećera
- 100 gr istopljenog putera
- 2 kašičice cimeta
Sastojke za nadev samo pomešati
Preliv:
- 120 gr šećera u prahu
- 120 gr krem sira
- 50 gr putera
- 1 kašičica arome vanile
Sastojke za preliv samo dobro pomešati
Priprema:
Razmutiti kvasac sa toplim mlekom i ostaviti da malo odstoji.U činiji pomešati sve ostale sastojke za testo i dodati nadošli kvasac,umesiti meko i glatko testo i staviti na toplo da se udvostruči,otprilike nekih sat vremena.Zatim nadošlo testo razvući u pravougaoni oblik dimenzija 45×35 cm i premazati ga nadevom.Sve zajedno urolati i podeliti ga na 12 jednakih delova.Poredjati u okrugli pleh i ostaviti još 20 minuta da naraste.Potom peći u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 25 minuta.Kada je gotovo odmah premazati prelivom koji ste pripremili.
Коментари
Постави коментар