Juneći gulaš
- 500 gr junećeg mesa
- 2 veće glavice crnog luka
- 3 do 4 krompira
- 1,5 kašika brašna
- bujon od povrća (može i neki drugi)
- malo soli,bibera
- peršun
Priprema:
Iseći crni luk tanko na rebarca,propržiti dok ne dobije lepu boju,dodati junetinu,koju ste prethodno iseckali na sitnije kocke,malo propržiti sve zajedno.Uporedo spremiti bujon,sipati oko 300 ml vode u džezvu da provri i dodati 2 kocke za supu,u ovom slučaju to je bila povrtna kocka.U proprženo meso sa lukom dodati brašno,pa sve zaliti bujonom i ostaviti na laganoj vatri da se krčka,dokle god meso ne bude lepo i mekano,meni je bilo potrebno oko sat vremena.Na pola kuvanja dodati krompir isečen na kockice,i kuvati zajedno sa mesom.Pred kraj posoliti,pobiberiti,i dodati peršun.
Inače u poslednje vreme kad pravim ovakava jela,odmah dodam i krompir,a vi naravno možete da na ovaj način spremite samo gulaš sa mesom,a kao prilog dodate bareni krompir ili pire.😊
Коментари
Постави коментар