Lovačke šnicle



Potrebni sastojci:
- 500 gr junećih šnicli od buta
- 3 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- govedja kocka za supu
- 500 ml vode
- 2 kašike brašna
- so,biber,seckani list celera
Priprema:
U dubljem tiganju/šerpi u kom ćete spremati lovačke šnicle,sipati malo ulja.Šnicle uvaljati malo u brašno,a potom ih kratko propržiti da porumene sa obe strane.Odložiti ih u tanjir sa papirnim ubrusom.U isti taj tiganj/šerpu u kom ste pržili šnicle,stavite crni luk isečen na rebarca da se proprži i dobije lepu boju.U manjoj šerpici sipati oko 500 ml vode i staviti da provri,kad provri izmrviti govedju kocku za supu,sa tim ćete zaliti lovačke šnicle.U proprženi luk dodati 2 kašike brašna,i sipati polovinu govedjeg bujona.Šnicle koje ste propržili vratiti u tiganj/šerpu,i preko njih poredjati beli luk koji ste isekli.Zaliti ostatkom govedjeg bujona,smanjiti temepraturu i kuvati dok šnicle ne omekšaju.S vremena na vreme protresti tiganj/šerpu da se šnicle ne bi zalepile.Pred kraj dodati so,biber i sitno seckane listove celera.Ove lovačke šnicle možete ukoliko želite i malo zapeći u rerni,ali nije neophodno.Kao prilog odlično ide krompir pire.

Коментари

Популарни постови