Prebranac sa slaninicom
Potrebni sastojci:
- 250 gr pasulja (tetovac)
- 250 gr crnog luka
- 250 gr crvenog luka
- 200 gr seckane slanine
- kašičica sode bikarbone
- 4 čena belog luka
- lovorov list
- biber u zrnu ili mleveni
- so po potrebi
- 1,5 kašika brašna
- 2 kašičice slatke aleve paprike
Ja sam uz prebranac dodala šnicle vrata,koje sam prethodno premazala senfom,vegetom i ispekla u tiganju.
Priprema:
Pasulj oprati,staviti u dublju šerpu,sipati sodu bikarbonui,i ostaviti da provri.Kada provri tu vodu prosuti i naliti novu,i tako ponoviti još jednom.Beli luk samo izgnječiti,dodati u pasulj,staviti lovorov list,biber,so.Kada je pasulj na pola skuvan,skloniti sa ringle.U većoj šerpi propržiti luk iseckan na rebarca,dodati brašno,slatku alevu papriku,i napraviti klasičnu zapršku.U posudu u kojoj ćete spremati prebranac,sipajte pasulj koji ste kuvali,bez vode,vodu ćete dodati kasnije,dodajte zapršku koju ste spremili,kao i iseckanu slaninu,i lagano dodajte vodu u kojoj se kuvao pasulj i sve lepo promešajte.
Stavite u rernu na 200°C da se lepo zapeče.
Коментари
Постави коментар