Prebranac sa slaninicom


 Potrebni sastojci: 

- 250 gr pasulja (tetovac)

- 250 gr crnog luka

- 250 gr crvenog luka

- 200 gr seckane slanine

- kašičica sode bikarbone

- 4 čena belog luka

- lovorov list

- biber u zrnu ili mleveni

- so po potrebi

- 1,5 kašika brašna

- 2 kašičice slatke aleve paprike

Ja sam uz prebranac dodala šnicle vrata,koje sam prethodno premazala senfom,vegetom i ispekla u tiganju.

Priprema:

Pasulj oprati,staviti u dublju šerpu,sipati sodu bikarbonui,i ostaviti da provri.Kada provri tu vodu prosuti i naliti novu,i tako ponoviti još jednom.Beli luk samo izgnječiti,dodati u pasulj,staviti lovorov list,biber,so.Kada je pasulj na pola skuvan,skloniti sa ringle.U većoj šerpi propržiti luk iseckan na rebarca,dodati brašno,slatku alevu papriku,i napraviti klasičnu zapršku.U posudu u kojoj ćete spremati prebranac,sipajte pasulj koji ste kuvali,bez vode,vodu ćete dodati kasnije,dodajte zapršku koju ste spremili,kao i iseckanu slaninu,i lagano dodajte vodu u kojoj se kuvao pasulj i sve lepo promešajte.

Stavite u rernu na 200°C da se lepo zapeče.


Коментари

Популарни постови