Rolat sa džemom od kajsija


Potrebni sastojci:

- 4 jaja

- 4 kašike šećera

- 4 kašike brašna

- narendana korica limuna

- džem od kajsija za premazivanje

Glazura:

- oko 60 gr čokolade za kuvanje

- kockica putera

- kašika ulja

- 2 do 3 kašike mleka

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca,i ulupati ih u čvrst sneg,dodati potom šećer,a zatim i žumanca,mutiti da se sve lepo sjedini i istopi šećer.Dodati brašno,i narendanu koricu limuna i polako špatulom ili varjačom promešati da se svi sastojci sjedine.Izliti smesu za koru u pleh od rerne koji smo prethodno obložili pek papirom,i peći na 200 °C nekih 20 minuta.Kad je kora pečena,izvaditi iz rerne,skinuti pek papir,i urolati u mokru krpu i ostaviti tako uvijenu dok se ne ohladi.Kada se kora ohladi,odmotati,premazati džemom od kajsija i ponovo urolati.Za glazuru koja nije obavezna,otopiti čokoladu za kuvanje sa malo puter,ulja i mleka na laganoj vatri i preliti preko rolata.Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови