Rolat sa džemom od kajsija
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- narendana korica limuna
- džem od kajsija za premazivanje
Glazura:
- oko 60 gr čokolade za kuvanje
- kockica putera
- kašika ulja
- 2 do 3 kašike mleka
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca,i ulupati ih u čvrst sneg,dodati potom šećer,a zatim i žumanca,mutiti da se sve lepo sjedini i istopi šećer.Dodati brašno,i narendanu koricu limuna i polako špatulom ili varjačom promešati da se svi sastojci sjedine.Izliti smesu za koru u pleh od rerne koji smo prethodno obložili pek papirom,i peći na 200 °C nekih 20 minuta.Kad je kora pečena,izvaditi iz rerne,skinuti pek papir,i urolati u mokru krpu i ostaviti tako uvijenu dok se ne ohladi.Kada se kora ohladi,odmotati,premazati džemom od kajsija i ponovo urolati.Za glazuru koja nije obavezna,otopiti čokoladu za kuvanje sa malo puter,ulja i mleka na laganoj vatri i preliti preko rolata.Prijatno!
Коментари
Постави коментар