Taljatele karbonara




Potrebni sastojci (za 3 osobe):
- 250 do 300 gr taljatela
- 180 gr slanine
- 4 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašičice pavlake
- 100 gr rendanog kačkavalja
- parmezan
- bosiljak
Priprema:
Staviti vodu sa malo soli u pliću a širu šerpu da provri.Kada provri staviti taljatele,smanjiti vatru i kuvati 6-7 minuta.Naseckati beli luk sitno,slaninu naseckati na tanke šnite.U dubljem tiganju propržiti slaninu i kad primi lepu boju dodati beli luk.Kratko prporžiti sve zajedno,a potom dodati pavlaku za kuvanje.Taljatele procediti,ali sačuvati malo vode u kojoj su se kuvale.Par većih kašika te vode dodajte u tiganj u kom spremate slaninu sa pavlakom za kuvanje i belim lukom.Kad se sos malo zgusne,vratite taljatele i lagano promešajte da se sve lepo sjedini.Pospite sa parmezanom i bosiljkom ,dodajte rendani kačkavalj.






 

Коментари

Популарни постови