Knedle sa nutelom


 Šta raditi nedeljom popodne?Pa ako ste dokoni,i imate baš dosta slobodnog vremena,ili ipak kao ja volite da spremate pored svih pratećih obaveza i ovako malo komplikovanije stvari onda je ovo poslastica za vas!Šalu na stranu,možda nekome ovo ne predstavlja problem za napraviti,ali mogu vam reći meni su knedle jedne od težih poslastica za spremiti.Ono što je najbitnije kod knedli da bi vam uspele jeste da testo ne bude previše tvrdo,brašno dodajte postepeno,neka ostane i malo lepljivo ali da opet možete da formirate lepo knedle.Kako god,krajnji rezultat je fenomenalan,i mogu vam reći da se za ovo isplati trud i uloženo vreme.Ja sam veći deo knedli punila kremom,ali mi je ponestalo pa sam preostale punila domaćim pekmezom od šljiva.

Potrbni sastojci :

- 700 gr krompira

- 1 kašičica soli

- 1 jaje

- 30 gr maslaca

- 200 do 250 gr mekog brašna T 400 ili više,po potrebi

Za punjenje :

- nutela,eurokrem,šljive..šta volite

Posip :

- 60 gr maslaca

- 200 gr prezli

- 200 gr smedjeg šećera (može i običan beli)

- 2 kašike kakaa

Priprema :

Krompir sa ljuskom dobro operite i stavite da se kuva sa sve ljuskom.Kada je skuvan,oljuštite ga i dok je još topao dobro ispasirajte da ne ostanu grudvice.Ostavite da se prohladi pa dodati so,umućeno jaje,maslac,i brašno dodajte postepeno.Potrebno je da testo ne bude previše tvrdo,ni previše lepljivo,a opet pogodno da se mogu formirati knedle.Testo možete kidati na manje komade i na svaki staviti kašičicu krema,ili ga rasklagijati pa podeliti na manje kvadrate i na svaki staviti krem,šljive...Dobro zatvoriti i formirati knedle koje ćete odlagati na pobrašnjenu podlogu.

Na srednjoj temperaturi otopiti maslac,dodati prezle,propržiti ih dok ne dobiju zlatnu boju.Skloniti sa ringle,dodati smedji šećer i kakao,sve lepo promešati.

Staviti vodu u šerpu da provri,i u kipuću vodu spuštati knedle,kad isplivaju na površinu kuvati ih još 5 minuta na nižoj temperaturi,zatim ih vaditi rupičastom kašikom i odmah uvaljati u posip.

Коментари

Популарни постови