Otvorena sarma

Nešto malo drugačije složena sarma,ko voli da isprobava,verujem da će mu se i ovaj način pripreme sarme dopasti.

Potrebni sastojci:

- glavica kiselog kupusa

- 500 gr mlevenog mesa (ja koristim juneće a vi možete pomešati sa svinjskim)

- 200 gr sitno seckane slanine

- 400 gr suvog mesa

- 1 šolja pirinča

- 4 čena belog luka

- mast,so,biber,aleva paprika

- lovorov list

Priprema:

Prvo isperite glavicu kupusa pod mlazom hladne vode,i odvojte listove.Sa svakog lista uklonite onaj deblji deo korena.Posudu u kojoj ćete spremati sarmu,premažite sa par kašika masti,i potom poredjajte listove kupusa po dnu,a i po bočnim stranama posude tako da polovina lista viri sa strane,sa tim ćete posle zatvoriti sarmu.U dubljoj šerpi propržiti mleveno meso sa iseckanom slaninom,dodatispirinač,so,biber,beli luk.Meso proržiti dok ne dobije lepu braon boju.Zatim deo fila rasporediti preko prvog sloja kupusa koji ste poredjali u posudi u kojoj spremate,i staviti preko parčiće suvog mesa.Potom preko fila poredjajte opet listove kupusa,i onda ostatak fila.Na kraju završite sa slojem kupusa,a one listove koji vire sa strane podignite tako da lepo zatvorite sve to što ste naslagali.Pospite malo aleve paprike,stavite još par kašika masti preko i zalijte sa vodom toliko da pri vrhu ostavite slobodno za dva prsta.Pokrijte sve alu folijom,i stavite u rernu da se tako pokriveno krčka na 200°C.Vreme kuvanja odredite sami,u principu što se duže krčka biće bolje.Meni je trebalo nekih 2 sata.Pred kraj otkrijte i zapecite.🙂
 

Коментари

Популарни постови