Pasta sa bolonjeze sosom
U naslov recepta nisam stavila "špagete bolonjeze" iz razloga što često koristim neku drugu testeninu a sos je isti klasičan bolonjeze.Tako i vi možete da birate testeninu koju volite,ja uglavnom koristim pene ili taljatele i to Bariline,nije zbog imena Barila,nego zato što su stvarno najbolje.Sos sam prvi put pravila od domaćeg soka od paradjza,možete koristiti i pelat,šta vam je volja 🙃
Potrebni sastojci za 3 osobe :
- 250 gr testenine
- 300 gr mlevenog mesa (ja sam koristila juneće)
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 300 ml soka od paradjza/pelat
- kockica putera
- sitno narendan kačkavalj/parmezan
- 2 kašičice šećera
- so, biber,origano,bosiljak
Skuvati testeninu na klasičan način,u vodu u kojoj se kuva testenina staviti malo soli,i ostaviti da provri,potom sipati testeninu i kuvati onoliko minuta koliko piše na samoj kutiji,uglavnom je to nekih 7-8 minuta.Procediti testeninu,ne ispirati je,i ostaviti malo vode u kojoj se testenina kuvala.
Za pripremu sosa,na ulju propržiti sitno seckani crni luk,potom dodati mleveno meso,sitno naseckan beli luk i soli po ukusu.Meso treba da dobije finu braon zlatnu boju,potom dodati sok od paradajza,i pustiti da se sos ukrčka,zatim dodati šećer i malo vode u kojoj se kuvala testenina.Pred kraj,kad se sos zgusnuo,dodati kockicu putera i sitno narendan kačkavalj ili parmezan.Na kraju sve začiniti origanom i bosiljkom,posuti parmezanom.
Коментари
Постави коментар