Podvarak sa suvim mesom

Uglavnom podvarak spremam i sa suvim mesom,i sa svežim mesom,pa još dodam i slaninu,onako da bude baš bogato 😊ovaj put sam pravila sa onim što sam imala u kući i opet je ispao za prste polizati.

Potrebni sastojci :

- glavica kiselog kupusa (ako kupujete gotov,uzmite naseckani ribanac)

- 300 do 400 gr suvog mesa

- 200 gr slanine

- 5 do 6 čenova belog luka

- biber u zrnu,lovorov list

- malo aleve paprike

- ulje ili mast

Kiseli kupus ako nije već narezan,isekati ga na sitnije tračice,i propržiti ga na masti ili ulju u nekoj dubljoj šerpi koju ćete moći posle da stavite i u rernu.Kada je kupus malo pustio svoju aromu,stavite naseckani beli luk,slaninu isečenu na krupnije šnite,i propržite sve zajedno dok beli luk i slanina ne puste svoj miris.Potom dodajte suvo meso,i sve zajedno još malo dinstajte pa dodajte začine biber u zrnu,lovorov list,alevu papriku.Sve lepo promešajte i dodajte vode tek toliko da kupus ogrezne.Poklopite i na tihoj vatri krčkajte uz dolivanje vode po potrebi.Vreme kuvanja odredite sami,ali kada je kiseli kupus u pitanju i jela od njega kao što je podvarak,sarma,najbolje je što duže da se krčka to je bolje.Ja sam uveče ovo pripremila,i ujutru sam samo još malo krčkala i stavila u rernu da se zapeče.Kada je kupus omekšao kao i suvo meso,stavite u rernu na 220° C da se lepo zapeče.😊
 

Коментари

Популарни постови