Podvarak sa suvim mesom
Potrebni sastojci :
- glavica kiselog kupusa (ako kupujete gotov,uzmite naseckani ribanac)
- 300 do 400 gr suvog mesa
- 200 gr slanine
- 5 do 6 čenova belog luka
- biber u zrnu,lovorov list
- malo aleve paprike
- ulje ili mast
Kiseli kupus ako nije već narezan,isekati ga na sitnije tračice,i propržiti ga na masti ili ulju u nekoj dubljoj šerpi koju ćete moći posle da stavite i u rernu.Kada je kupus malo pustio svoju aromu,stavite naseckani beli luk,slaninu isečenu na krupnije šnite,i propržite sve zajedno dok beli luk i slanina ne puste svoj miris.Potom dodajte suvo meso,i sve zajedno još malo dinstajte pa dodajte začine biber u zrnu,lovorov list,alevu papriku.Sve lepo promešajte i dodajte vode tek toliko da kupus ogrezne.Poklopite i na tihoj vatri krčkajte uz dolivanje vode po potrebi.Vreme kuvanja odredite sami,ali kada je kiseli kupus u pitanju i jela od njega kao što je podvarak,sarma,najbolje je što duže da se krčka to je bolje.Ja sam uveče ovo pripremila,i ujutru sam samo još malo krčkala i stavila u rernu da se zapeče.Kada je kupus omekšao kao i suvo meso,stavite u rernu na 220° C da se lepo zapeče.😊
Коментари
Постави коментар