Potaž od bundeve

Iako je naglo otoplilo,nikad nije loše pojesti i pripremiti ovako jedan lep potaž,koji će vam ugrejatti dušu i srce kad je hladno,a sigurno će vas njegov ukus i boja dodatno oraspoložiti.Volim jake boje,i šarenilo na tanjiru😊

Potrebni sastojci :

- 1 srednje bundeva

- 1 glavica crvenog luka

- 3 šargarepe

- 2 srednja krompira

- 1/2 celera

- so,šareni biber,listovi celera

Bundevu oljuštite,očistite od semenki i naseckajte na krupnije komade.Isto to uradite i sa ostalim povrćem,ukoliko želite možete seći na sitnije komade da vam brže bude skuvano,nije bitno jer svakako ćete sve izmiksati štapnim mikserom.U šerpi u kojoj ćete spremati potaž na malo ulja propržite luk,zatim dodajte nasekano povrće,i sve zajedno propržite još malo da povrće poprimi ostale ukuse.


Naliti vodom,i kuvati dok povrće ne omekša.Kada je povrće omekšalo,izvaditi višak tečnosti,svakako gustinu možete prilagoditi onako kako vi volite,ako hoćete gušće nemojte dodavati vode,ako hoćete redje slobodno dodajte vode koliko želite,zatim štapnim mikserom izmiksati povrće.Potaž vratiti još malo da se kuva,dodati začine,so,biber,iseckane listove celera.Po želji možete dodati pavlaku za kuvanje.
 

Коментари

Популарни постови