Punjene paprike


Ne pravim ih često,i ne veliku količinu,jer u našoj porodici najviše ih ja volim,dok ostali bojkotuju iz meni nepoznatog razloga😄tačno je da kad vam zapadne paprika koja je gorka pokvari sve,ali nažalost na to ne možemo uticati,mene je ovaj put sreća poslužila i paprike su odličnog ukusa!

Potrebni sastojci :

- 5 babura srednje veličine( ja ih biram u odnosu na veličinu šerpe,tako da mogu sve lepo da stanu uspravno)

- oko 300 do 400 gr mlevenog mesa

- pola šolje pirinča

- 2 glavice crnog luka

- 3 čena belog luka

- 2 veće šargarepe (bela i crvena)

- začin C,biber

- malo svežeg paradajza,ili ako nemate može i sok od paradajza

- 1 veći krompir

Priprema :

Paprike dobro oprati,i odseći im vrh,koji će kasnije da nam posluži kao poklopac da zatvorimo paprike.Paprike očistiti unutra od semenki,i ostaviti sa strane dok pripremate fil.Na malo ulja propržiti luk,dodati sitno naseckanu šargarepu,i beli luk,kratko dinstati,pa potom dodati mleveno meso.


Kada je meso na pola izdinstano,dodati pola šolje pirinča koji ste prethodno oprali,i sve zajedno kuvati još nekih 15 ak minuta.Na kraju dodati začin C,biber ako treba i malo soli.Fil ne treba dugo dinstati,jer će se svakako paprike krčkati kad se napune na tihoj vatri.Kada je fil spreman,puniti redom paprike i redjati u dublju šerpu koju ste prethodno podmazali uljem ili mašću,i tako poredjane poklopiti vrhom svake paprike i na taj način ih zatvoriti.Sipati vode da malo više od pola prekriju paprike i dodati malo sveže naseckanog paradajza ili soka od paradajza.Krompir oljuštiti i iseći na 4 dela,on meni više služi da popuni prostor izmedju paprika i da ostane svaka na svom mestu.Poklopiti i staviti na tihu vatru da krčka nekih 30 do 40 minuta,videćete kad paprika omekša.Ako želite možete ih kratko zapeći u rerni na 220 °C.



Коментари

Популарни постови