Srpska gibanica


 Kažu da prava srpska gibanica treba da bude bogata,masna,puna fila,da kad zagrizeš curi mast niz ruku a brci (ko ih ima😀)budu masni,koliko kora toliko sira...sve sam ispratila osim ovog zadnjeg,smanjila sam količinu masnoće i pored toga je ispala sjajna.Naravno vi sve možete da prilagodite sebi i kako volite😉

Potrebni sastojci :

- 500 gr kora za pitu/gibanicu

- 500 gr sira

- nekoliko kašika kajmaka(slobodno opustite ruku)

- 5 jaja

- šolja jogurta

- ulje

- na vrh noža sode bikarbone

- so

Za premazivanje :

- 100 ml kisele vode

- 20 ml ulja



Umutiti jaja,dodati sir,kajmak,jogurt,malo ulja,sode bikarbone i soli po ukusu.Tepsiju u kojoj pripremate gibanicu premažite mašću ili ako više volite može pek papir.Na dno stavite dve kore,pa preko njih u gomilicama kore,pa preko njih fil.Redjate tako dok ne potrošite sve sastojke,ali ostavite dve kore kojima ćete zatvoriti gibanicu.Kada sve složite,pomešajte kiselu vodu i ulje,i premažite gibanicu.Pecite u zagrejanoj rerni nekih 40-45 minuta dok fino ne porumeni.

Коментари

Популарни постови