Svinjske šnicle sa začinjenim krompirom
Evo predloga za spremanje krompira iz rerne na malo drugačiji način🙂oduševiće vas njegova slatkoća,hrskavost,ma topi se u ustima.A pored ovakvog krompira ne može da ne bude i neki dobar komad mesa 🙃
Potrebni sastojci za meso :
- 3 do 4 šnicle svinjskog vrata
- nekoliko kašičica senfa za premazivanje
- so,malo bibera
- začin za giros (ja sam ga uzela u Lidlu i odličan je)
- malo ulja
Potrebni sastojci za krompir :
- 500 gr krompira
- 2 do 3 kašike palente
- 1 kašičica slatke aleve paprike (možete i ljutu ako volite pikantnije)
- malo belog luka u prahu
- 1 kašičica vegete,ruzmarin
Priprema :
Šnicle izlupajte malo tučkom za meso,i ako ste u mogućnosti stavite ih pre pripreme malo u marinadu,koju pravite tako što šnicle premažete senfom,utrljate so,biber,začin za giros i sve prelijte sa malo ulja.Stavite da odstoji bar sat vremena u frižideru.Nakon tog vremena u tiganju,koji ima poklopac,propržite šnicle da lepo porumene sa obe strane,smanjite vatru,i sipajte malo vode da šnicle mogu lepo da se krčkaju i poklopite.S vremena na vreme okrenite šnicle,i proverite treba li dodati vode.Kad vidite da je meso mekano (meni je već počelo da se odvaja od koske),skinite poklopac i pustiti da višak vode ispari.Šnicle će imati lepu boju,biće mekane,lepi se meso za prste 😋
Krompir oljuštite i isecite na krupnije kriške,operite i dobro posušite krpom,stavite u činiju,i pospite preko njega palentu,slatku alevu papriku,vegetu,beli luk u prahu,ruzmarin i malo ulja.Sad je vreme da zasučete rukave i sve lepo rukama promešate,da se sve lepo zalepi za krompir.U tepsiju u kojoj ćete spremati krompir,stavite pek papir,krompir iz činije izručite u pleh i sipajte vrlo malo vode,pokrijte alu folijom i pecite tako oko 30 minuta na 200 °C.Nakon tog vremena skinite foliju i pustite da se krompir lepo zapeče dok ne postane rumen i hrskav.Uz ovakav obrok idealna je jedna salata koju vam sutra spremam!Oduševiće vas koliko dobro ide uz sva mesa,a posebno uz roštilj 🤩
Коментари
Постави коментар