Bećarac


 Ah,taj bećarac!Mogla bih da se davim u njemu doslovno!A papriku obožavam,bilo da je sveža,pečena sa jajima,punjena paprika,ma na sve moguće načine.Imala sam odledjene ispečene paprike pa sam htela da ih iskoristim.Ovaj bećarac da sam još malo kuvala postao bi ajvar 😂zaista je divan,uz njega možete da dodate i neku testeninu ili da ubacite pirinač.

Potrebni sastojci (za 2 osobe) :

- 12 do 15 pečenih crvenih paprika

- 3 do 4 paradajza

- 1 veća glavica crnog luka

- so,biber

Pečene paprike oljuštite i očistite od semenki,zatim isecite na tanke tračice.Paradajz potopite u toplu vodu i ostavite malo u njoj da bi kora omekšala i mogla lakše da se ljušti.Crni luk isecite na rebarca i propržite na malo ulja,kad postane staklast,dodati papriku isečenu na tračice a potom i oljušten i na kockice isečen paradajz.Sve zajedno dinstati,dok ne ispari višak tečnosti i lepo se ne ukuva.Pred kraj dodati začine,so i biber po ukusu.

Ovo je znak da je bećarac uspeo,kad se vidi dno šerpe  tj sve se smaže😉😆


Kao što sam već napisala možete dodati i šolju pirinča i kuvati sve zajedno,ili dodati posebno skuvanu testeninu kao prilog.

Коментари

Популарни постови