Limun tart


 Uvek me je privlačilo da spremim nešto sa kremom od limuna,iako nikad nisam probala nešto slično znala sam da sa ovim nema greške i da će biti pun pogodak!Ko voli ovakve tartove,sa ovakvim kremom sigurna sam da će mu se dopasti.Iskreno dok sam ga pravila,nisam se nadala da će ovako dobro ispasti a posebno da će ukus biti fenomenalan.Probajte i nećete se pokajati😉

Potrebni sastojci :

Za podlogu :

  • - 1 žumance
  • - 200 g brašna
  • - 50 g šećera u prahu
  • - 125 g putera (hladnog, ne sa sobne temperature)
  • - Narendana korica jednog limuna
  • - 2 kašike hladne vode
  • Fil :
    • - 250 ml slatke pavlake
    • - 125 g šećera
    • - 5 jaja
    • - 125 ml soka od limuna
    • - izrendana korica limuna
    • Priprema :
    • Pomešati brašno,šećer u prahu,narendanu koru limuna i puter.Sjediniti rukom,testo će biti mrvičasto,potom dodati žumance i vodu.Umesiti glatko testo,uviti u providnu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru nekih 20 minuta.
    • Zatim testo prebaciti na pek papir i istanjiti na veličinu pleha u kom se peče i sve zajedno prebaciti u pleh.Preko testa staviti opet pek papir i u njega pasulj i tako peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C nekih 10 minuta,a potom izvaditi iz rerne skloniti pasulj i pek papir i vratiti još 10 minuta.Izvaditi iz rerne i ostaviti sa strane dok pripremate fil.



    • Za pripremu fila slatku pavlaku sipati u šerpicu,dodati šećer i staviti da se greje dok ne počnu da se stvaraju mehurići (ne sme da provri).
    • Umutiti jaja u činiji i tome dodati slatku pavlaku sa šećerom sve vreme mešajući .Dodati sok od limuna i naredanu koricu limuna.Tu smesu pažljivo sipati preko kore.


    • Vratiti ponovo sve u rernu na 100°C pola sata,a potom peći na 140°C još 40 minuta.Izvaditi iz rerne,ostaviti da se potpuno ohladi a potom ga ostaviti u frižideru da prenoći.Sutradan dekorisati šlagom i rendanom koricom limuna.

Коментари

Популарни постови