Musaka od karfiola
Ova divna musaka od karfiola se lako pravi,a dobijate prilično zdrav obrok i konkretan ručak.Možete jesti uz kiselo mleko,ili bez njega,kako god ukus je fantastičan.Ja sam ovaj put preko cele musake sipala malo palente,koja joj je dala divnu hrskavost 😀probajte 👍
Potrebni sastojci :
- 1 srednja glavica karfiola
- oko 300 do 400 gr mlevenog mesa
- 3 praziluka
- 2 do 3 manje šargarepe
- so,biber,vegeta,malo aleve paprike
Za preliv :
- 4 jaja
- šolja jogurta
- malo palente za posipanje
Priprema :
Karfiol očistite i podelite na manje cvetove.Stavite vodu u veću šerpu sa malo soli da provri,kad voda počne da ključa stavite karfiol i kuvajte nekih 5-6 minuta.Ocedite karfiol i ostavite sa strane.
U dublji tiganj na malo ulja propržite praziluk,dodajte mleveno meso i dinstajte sve zajedno dok meso ne dobije lepu braon boju.Zatim dodajte sitno naseckanu šargarepu,začine,so,biber,vegetu,alevu papriku i sve zajedno dinstajte još nekoliko minuta.
Vatrostalnu posudu podmažite uljem na dno posude poredjajte prvo karfiol,potom preko njega fil od mlevenog mesa,pa opet karfiol i tako sve redom dok imate materijala.Završite sa redom karfiola.U činiji umutite jaja sa jogurtom i prelijte svuda ravnomerno preko cele musake.Pospite sa malo palente.Prekrijte alu folijom i stavite u rernu na 200° C pola sata do 40 minuta.Potom otkrijte i zapecite još nekih 20-ak minuta.
Коментари
Постави коментар