Pileći medaljoni
Neko ih zove grčki medaljoni,neko uštipci..kako god 🙂najbitnije je da se jednostavno pravi,kombinacija piletine,začina,i još brže se pojede.Uz neki prilog kao što je pire krompir,i mix salate odličan brzinski ručak.Recept za ove divne lepinjice u pozadini pišem ovih dana,i one su jednostavne za spremanje i brzo su gotove 😉
Potrebni sastojci :
- oko 500 gr pilećeg filea
- 3 jajeta
- 1 kašika senfa
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica origana
- 1,5 kašičica soli
- pola kašičice belog luka
- 1 kašičica začina za giros (imate u Lidlu)
- malo bibera
- 3 kašike brašna (ja sam stavila jednu kašiku kukuruznog a dve kašike belog brašna)
- pola kesice praška za pecivo
Za pripremu ovih medaljona sve začine možete staviti po ukusu,ako nešto volite a nema u receptu možete slobodno dodati nećete pogrešiti.Meso se isecka na što sitnije kockice.U posebnoj činiji umutiti jaja,zatim dodati sve začine,brašno,prašak za pecivo,ulje.Izmešati lepo da nema grudvica,i u tu smesu staviti meso,sve lepo promešati i staviti da odstoji u frižideru sat vremena ili najbolje preko noći.
Kašikom vaditi smesu i pržiti u zagrejanom ulju.Smanjiti temperaturu ringle,prže se oko 4 minuta sa jedne i 4 minuta sa druge strane.😉
Коментари
Постави коментар