Potaž od šampinjona
Veliki sam ljubitelj čorbi i potaža,ne moram da imam ručak,ali čorbe uvek ima u kući 🙂Prvi put sam pravila potaž od šampinjona,htela sam da iskoristim pečurke koje su ostale.Naravno ne moraju samo šampinjoni da se koriste,možete i neku drugu vrstu pečuraka koristiti.
Potrebni sastojci :
- 400 gr šampinjona
- 2 šargarepe
- 1/4 celera
- 1l povrtnog bujona
- 1 glavica crnog luka
- so,biber,majčina dušica
Priprema :
U šerpi u kojoj ćete spremati potaž,prodinstajte sitno seckani crni luk.Pečurke operite i isecite na četvrtine.Kada luk postane staklast,dodajte pečurke i dinstajte nekoliko minuta,dok pečurke ne puste vodu,potom ubacite i iseckanu šargarepu i celer.Sve zajedno dinstajte nekih 10 do 15 minuta,a potom sve nalijte povrtnim bujonom.Kuvajte dok sve ne omkeša.Kada je gotovo,izvadite višak tečnosti,gustinu možete prilagodjavati,ako vam je mnogo gusto dodajte tečnost koju ste odvadili.Sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom da se lepo sjedini.Vratite na ringlu još malo,dodajte so,biber i majčinu dušicu.
Коментари
Постави коментар