Punjeni krompir
Potrebni sastojci :
- 5 do 6 srednjih krompira
- oko 300 gr mlevenog mesa
- 150 gr slanine
- jedan praziluk
- par kašika kajmaka
- so,biber
Krompir oljuštiti,i kašičicom izdubiti,pazeći da se ne probiju zidovi krompira.Ovo zapravo je i jedini malo teži deo pripreme samog krompira.Kada ste izdubili krompir,u dubljem tiganju na malo ulja propržite praziluk pa dodajte sitno seckanu slaninu i mleveno meso.Sve zajedno dinstajte dok meso i slanina ne dobiju lepu braon boju.Pred kraj dodajte so,biber po ukusu.
Filom punite krompir,i redjajte ga u podmazanu zemljanu posudu ili vatrostalnu činiju.Sipajte vode do pola,i prekrijte sve alu folijom.Pecite pokriveno u rerni dok krompir ne omekša,a zatim pred kraj otkrijte da se krompir lepo zapeče.Kada je krompir gotov na svaki stavite po kašiču kajmaka.
Коментари
Постави коментар