Čorbast pasulj
Mislim da sam ovaj put pasulj spremala samo zbog lučanih paprika,da bih imala uz šta da ih jedem 🙂mada na kraju sam uzela samo hleb i umakala do besvesti u onu moču od paprika😄.Čorbast pasulj uvek dobar izbor za ručak,pečene paprike kao salata ili cvekla,ili najprostija varijanta malo crnog luka i soli,svaka kombinacija je prava!
Potrebni sastojci :
- 250 gr šarenog pasulja
- oko 200 gr slanine sitno iseckane (uvek možete dodati i suva rebra ili suvo meso,ja sam ovaj put pravila samo sa slaninom)
- 3 šargarepe
- 1 crvena paprika (samo da pasulj poprimi njen šmek,odlično je,nju možete posle izvaditi)
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- so,biber,na vrh noža sode bikarbone
Priprema :
Pasulj oprati,i potopiti u hladnu vodu,najbolje preko noći ili nekoliko sati ranije.Isprati ga i naliti novom vodom u koju ste stavili malo sode bikarbone.Ostaviti da proključa,opet isprati i naliti novom čistom vodom.Dva puta prosipate vodu od pasulja.U treću vodu stavite pasulj sa sitno seckanom slaninom,šaragrepom i paprikom da se kuva na tihoj vatri.
Kada je zrno omekšalo i pasulj gotov,dodajte zapršku koju ste napravili tako što na malo ulja propržite sitno sečen crni luk,dodate brašno a potom i alevu papriku.Malo propržiti i dodati malo vode.U ključali pasulj postepeno sipati zapršku i mešati dok se sve lepo ne sjedini.Na kraju sve posoliti i pobiberiti po ukusu.
Коментари
Постави коментар