Jabuke u testu
Ima li bolje kombinacije od jabuke i cimeta,pa sve to obloženo lepim testom i posuto šećerom u prahu?Meni je to savršena kombinacija,a najlepše su kad su tople.Ovaj recept sam pronašla davnih dana,samo je čekao svoj trenutak.Uglavnom sve sastojke imamo u kući i vrlo je jednostavno napraviti.😉🍎
Potrebni sastojci :
Za testo
- 2 jajeta
- 300 ml mleka
- 250 gr oštrog brašna
- prstohvat cimeta
- malo soli
- vanilin šećer
- rendana kora limuna
- 2 kašike ruma
- 4 jabuke
Plus :
- šećer u prahu pomešan sa cimetom (prvo se jabuke uvaljaju u ovu smesu pa onda u testo)
- sok od jednog limuna
Priprema :
Od navedenih sastojaka napraviti testo malo gušće od smese za palačinke.Dodati vanilin šećer,so,cimet,rum i izrendanu koru limuna.Ostaviti da odstoji 10 ak minuta dok pripremite jabuke.
Oljuštiti jabuke,iseći na kolutove i izvaditi sredinu (ja imam spravicu za to,a vi možete i nekim oštrijim nožem).Poprskati ih limunovim sokom.
Na tanjiriću pomešati šećer u prahu sa cimetom,pa svaki kolutić jabuke umočiti u to pa u testo.Zagrejati ulje na srednjoj temperaturi i pržiti svaku stranu po nekoliko minuta.Posuti šećerom u prahu.
Коментари
Постави коментар