Jabuke u testu


 Ima li bolje kombinacije od jabuke i cimeta,pa sve to obloženo lepim testom i posuto šećerom u prahu?Meni je to savršena kombinacija,a najlepše su kad su tople.Ovaj recept sam pronašla davnih dana,samo je čekao svoj trenutak.Uglavnom sve sastojke imamo u kući i vrlo je jednostavno napraviti.😉🍎

Potrebni sastojci :

Za testo

- 2 jajeta

- 300 ml mleka

- 250 gr oštrog brašna

- prstohvat cimeta

- malo soli

- vanilin šećer

- rendana kora limuna

- 2 kašike ruma

- 4 jabuke

Plus :

- šećer u prahu pomešan sa cimetom (prvo se jabuke uvaljaju u ovu smesu pa onda u testo)

- sok od jednog limuna

Priprema :

Od navedenih sastojaka napraviti testo malo gušće od smese za palačinke.Dodati vanilin šećer,so,cimet,rum i izrendanu koru limuna.Ostaviti da odstoji 10 ak minuta dok pripremite jabuke.



Oljuštiti jabuke,iseći na kolutove i izvaditi sredinu (ja imam spravicu za to,a vi možete i nekim oštrijim nožem).Poprskati ih limunovim sokom.

Na tanjiriću pomešati šećer u prahu sa cimetom,pa svaki kolutić jabuke umočiti u to pa u testo.Zagrejati ulje na srednjoj temperaturi i pržiti svaku stranu po nekoliko minuta.Posuti šećerom u prahu.

Коментари

Популарни постови