Najmekše kiflice
Ove kiflice koje sam spremala po ovom receptu su tako mekane,ukusne da prosto ne mogu da opstanu duže od jednog dana 😄ja sam ih spremala slane,jer takve najviše volimo a punila sam ih mešavinom krem sira i pršute
Potrebni sastojci :
- 1 kg mekog brašna
- 1 kvasac
- 500 ml mleka
- 4 žumanceta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- 2 dl ulja
Za punjenje :
- krem sir
- sitno seckana pršuta
(nadev može da bude bilo šta što volite,mi najviše volimo slane i prazne)
Za premazivanje :
- jaje
- narendan margarin
- morska so,susam,kim (ako pravite slane)
- malo ulja
Priprema :
Zagrejati mleko da bude mlako,dodati izmrvljen kvasac,kašičicu šecera i kašiku brašna sve lepo razmutiti i ostaviti 10 ak minuta da nadodje.
U dublju posudu sipati brašno,ne svu količinu odjednom,dodati so pa promešati,napraviti udubljenje pa dodati žumanca,ulje i nadošli kvasac.Sve lepo sjediniti varjačom a potom i mesiti rukom uz postepeno dodavanje brašna.Testo treba da bude mekano i pomalo lepljivo.Pokriti krpom i ostaviti oko 45 minuta na toplom da nadodje.
Kada je testo naraslo,premesiti ga i podeliti na 6 jednakih jufki.Svaku jufku rastanjiti,i potom seći trouglove,tj secite na onoliko delova kolike hoćete da vam budu kiflice,ja sam ovaj put pravila manje.Na svaki trougao stavite fil po želji,potom preklopite da ne bi izašao fil i umotajte u kiflicu.
Nafilovane kiflice premažite umućenim jajetom,a potom preko njih narendajte margarin (najbolje je ako margarin stavite malo u zamrzivač da bi mogli lakše da rendate).Tako pripremljene pospite susamom i stavite u zagrejanu rernu na nekih 200° C da se peku.Vodute računa ne treba im mnogo da lepo porumene.Gotove kiflice premazati malo uljem i pokriti da još malo odstoje.
Za pripremu nadeva od krem sira i pršute nisam pisala količinu iz razloga što sam samo odokativno za neloliko kiflica pomešala malo krem sira i naseckane pršute.
Коментари
Постави коментар