Pilav sa junećim mesom
Nekako smo svi navikli da pilav bude sa piletinom,i ja ga baš volim,onako klasično spremljen,ali ovaj put spremala sam sa onim što mi se našlo u frižideru a trebalo je iskoristiti.Uglavnom priprema je manje više ista kao i sa piletinom 🙂ja volim da ga malo više zapečem,da se spolja uhvati lepa korica.
Potrebni sastojci :
- 300 gr junećeg mesa od buta
- šolja od 300 ml pirinča
- govedji bujon (govedja kocka za supu)
- praziluk,glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- so,biber
Priprema :
Meso iseckati na sitnije kockice.Iseckan praziluk i crni luk propržiti na ulju,i kad dobije lepu boju dodati mu meso.Sve zajedno kratko propržiti.
U posebnu šerpicu zakuvati govedji bujon i ostaviti sa strane,sa njim ćemo zaliti pilav.Kada je meso dobilo rumenu boju,dodati i šargarepu sečenu na kolutove,još malo prodinstati,i zaliti sve govedjim bujonom.Krčkati dok meso ne bude mekano.Potom dodati opran pirinač,i dolivati još tople vode po potrebi.Na tihoj vatri kuvati dok i pirinač ne bude gotov.Potom sve staviti u rernu na 220°C da se lepo zapeče.
Savet plus : ako mislite da vam je pilav suv,slobodno dodajte još tečnosti,nećete pogrešiti,jer pirinač upija sve.
Коментари
Постави коментар