Pilav sa junećim mesom


 Nekako smo svi navikli da pilav bude sa piletinom,i ja ga baš volim,onako klasično spremljen,ali ovaj put spremala sam sa onim što mi se našlo u frižideru a trebalo je iskoristiti.Uglavnom priprema je manje više ista kao i sa piletinom 🙂ja volim da ga malo više zapečem,da se spolja uhvati lepa korica.

Potrebni sastojci :

- 300 gr junećeg mesa od buta

- šolja od 300 ml pirinča

- govedji bujon (govedja kocka za supu)

- praziluk,glavica crnog luka

- 3 šargarepe

- so,biber

Priprema :

Meso iseckati na sitnije kockice.Iseckan praziluk i crni luk propržiti na ulju,i kad dobije lepu boju dodati mu meso.Sve zajedno kratko propržiti.





U posebnu šerpicu zakuvati govedji bujon i ostaviti sa strane,sa njim ćemo zaliti pilav.Kada je meso dobilo rumenu boju,dodati i šargarepu sečenu na kolutove,još malo prodinstati,i zaliti sve govedjim bujonom.Krčkati dok meso ne bude mekano.Potom dodati opran pirinač,i dolivati još tople vode po potrebi.Na tihoj vatri kuvati dok i pirinač ne bude gotov.Potom sve staviti u rernu na 220°C da se lepo zapeče.



Savet plus : ako mislite da vam je pilav suv,slobodno dodajte još tečnosti,nećete pogrešiti,jer pirinač upija sve.


Коментари

Популарни постови