Piletina sa mlincima u bešamel sosu



 Priznajem da me je ovih dana uhvatilo neko neraspoloženje,nemam poseban razlog,nego eto samo tako,a zato i nisam imala inspriaciju šta spremiti da je dobro i ukusno i da se to zabeleži.😊Nadam se da će ovaj recept opravdati ovih par dana pauze,lako se sprema i brzo što je najbitnije a ukus je fantastičan.Kombinacije su razne,stavljate meso koje vi volite,ja sam koristila piletinu 🙃

Potrebni sastojci :

- 500 gr pilećeg filea

- 200 gr mlinaca

- 500 ml pilećeg bujona

- so,začin za piletinu

Za bešamel sos :

- 40 gr putera

- 30 gr brašna

- 500 ml mleka

- kašika parmezana

- malo soli,biber

Priprema :

Prvo staviti vodu za bujon,kada vodi provri dodati pileću kocku za supu i lepo promešati.U veću činiju rukama izlomiti mlince i preliti pilećim bujonom,ostaviti da odstoje 5 do 10 minuta.




Pileći file možete seći na tanke šnicle,ili kao ja na malo krupnije komade.Uvaljati ih u začin za piletinu i propržiti kratko u zagrejanom tiganju.

Za pripremu bešamel sosa,u rastopljeni puter dodati brašno i kratko propržiti,potom dodati hladno mleko,uz stalno mešanje dodati parmezan i malo soli.



Sledi slaganje🙃 vatrostalnu posudu premazati puterom,na dno rasporediti malo bešamel sosa,preko njega poredjati polovinu ocedjenih mlinaca,a zatim i komade piletine.Preko opet staviti ostatak mlinaca i preliti sve bešamel sosom.Pokriti alu folijom i staviti u rernu na 200°C nekih 40 minuta.Pred kraj otkriti i zapeći.Po želji možete narendati kačkavalj ili parmezan!👌

Коментари

Популарни постови