Pljeskavice od tikvice i sira
Malo je reći da tikvice obožavam!Tople,hladne,samo ispohovane,ili kao pljesakvice,sa umakom,belim lukom ma koja god da je kombinacija u pitanju ja ne mogu da im odolim.Ovaj recept ima sve što meni treba,tikvice,sir,vlašac mmmm...uživajte!
Potrebni sastojci :
- 300 gr tikvica
- 250 gr svežeg sira (ja sam imala domaći sir,koji je malo tvrdji i bio je odličan za ovo)
- jedno jaje
- 1 kašika vlašca
- 120 gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- peršun,so
Priprema :
Oljuštiti i narendati tikvice,posoliti ih i ostaviti desetak minuta da puste vodu.U veću činiju pomešati sve ostale sastojke i na kraju dodati dobro ocedjene tikvice.Sve zajedno lepo promešati.
Zagrejati ulje u tiganju,a smesu za pljeskavice vaditi rukama koje ste prethodno pokvasili vodom,kako se ne bi lepile i mogle lepo oblikovati.Stavljati oblikovane pljeskavice u zagrejano ulje,i pržiti nekoliko minuta sa jedne strane i nekoliko sa druge strane na srednjoj temperaturi.Poželjno je okretati ih s vremena na vreme.Gotove pljeskavice redjati na papirni ubrus da upiju višak masnoće,a potom servirati uz neki dobar sos,na primer tzatziki😉
Коментари
Постави коментар