Tri leće


Znam da će me mnoge domaćice kritikovati zbog korišćenja gotovih praškastih proizvoda,ali ljudi moji ja verujem da će sigurno neka i od njih probati,jer ovo je najjednostavnija,najbrža,i najukusnija verzija ovog kolača.Vreme pripreme i pečenje traje svega pola sata,a rezultati su neverovatni.Ovo prosto morate probati!Sve što treba je da u malo bolje opremljenoj zdravoj hrani uzmete smesu za tri leće od proizvodjača "Joker",pakovanje je 800 gr i od tog jednog pakovanja dva puta možete praviti kolač.Takodje potrebna vam je gotova karamela za tri leće  od proizvodjača "Interpak".Ostale sastojke koje su vam potrebni napisaću u receptu.

Potrebni sastojci :

- smesa za tri leće "Joker" (pakovanje je od 800 gr i sa njim možete dva puta da pravite patišpanj,za jedan kolač ide pola pakovanja tj. 400 gr)

- karamela za tri leće "Interpak" ( ja stavim celu)

- 4 cela jaja

- 80 ml vode

- 500 ml slatke pavlake

- 1l mleka

Priprema :

Sipati 400 gr smese za tri leće,dodati 4 cela jaja i 80 ml vode.Sve zajedno mutiti mikserom najvećom brzinom 5-6 minuta.Smesa će se udvostručiti.




Umućenu smesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 170°C nekih 20 ak minuta.Probati čačkalicom da li je gotovo.Ispečen kolač,dok je topao izvaditi iz pleha,skloniti pek papir,u pleh sipati 500 ml slatke pavlake neumućene,a kolač sa donje strane izbockati i sa tom izbockanom stranom vratiti u pleh.





Zatim izbockati sa gornje strane,preliti sa litar mleka,a potom i premazati karamelom.Staviti u frižider da se dobro ohladi. 

Na svakom pakovanju smese za tri leće vam izmedju ostalog piše i priprema 😊




Коментари

Популарни постови