Riba na talandari
Talandara ili tučana tepsija sa nogarima za pečenje ribe, ispod koje se loži vatra.Relativno skoro smo je kupili,i svima bih od srca preporučila da imaju to kod kuće.Hrana ima potpuno drugačiji ukus spremljena na ovaj način,a posebno riba.Mi smo ovaj vikend proveli napolju,na suncu,uživajući dok smo spremali ribu i pili belo vino.🙂☀️
Potrebni sastojci :
- 1 kg očišćenog oslića
- 4 kotleta amura
- šaka svežeg ili sušenog peršuna
- 6 do 7 čenova sitno seckanog belog luka
- so,biber po ukusu,vegeta
- nekoliko kašika kukuruznog brašna
- ulje ili mast za prženje
Za krompir salatu :
- 6 do 7 većih krompira
- 2 glavice crnog luka
- so,maslinovo ulje po ukusu,biber
- kašika aceto balzamika (može i sirće)
Priprema :
Ribu očistiti i oprati,potom oslića iseći na sitnije komade.U veću činiju pomešati peršun,beli luk,so,biber,vegetu i kukuruzno brašno.Svaki komad ribe lepo uvaljati u ovu smesu i ostaviti sa strane da odstoji 30 do 40 minuta.Zagrejati ulje/mast u talandari i pržiti ribu.Neće vam biti potrebno više od 7 do 8 minuta sa svake strane.Kada je riba pečena podignuti je na ivice talandare da se ocedi od viška masnoće.
Za krompir salatu,obariti ceo krompir u ljusci.Oljuštiti i seći na kockice ili kolutove,crni luk iseći na rebarca,pomešati sa krompirom,dodati so,biber,maslinovo ulje i aceto balzamiko.Sve lepo promešati da se lepo sjedini.
Коментари
Постави коментар