Juneći burgeri

Koliko sam samo para potrošila na današnju kupovinu na jednoj beogradskoj pijaci,jedino što je konkretno i što zaista vredi su ovi juneći burgeri.Mesara u kojoj možete naći ovo i drugo meso nalazi se na Bajlonijevoj pijaci,a mesara se zove Meathouse i nalazi se u samoj pijaci.Malo je reći da je meso vrhunskog kvaliteta.Sledeći put obećavam pravim sama smesu za burgere 😊,a i kolutiće luka.Ovi su kupljeni u Lidlu i odlični su!!!

Potrebni sastojci :

- 2 juneća burgera

- kolutovi crvenog luka

- listovi iceberg salate

- listovi kačkavalja

- čeri paradajz 

- nekoliko šnitova slanine

- burger kajzerice

- pohovani kolutovi luka kao prilog

Za sos :

- 5 do 6 kiselih krastavčića

- 1 kašičica senfa

- 2 kašike pavlake

-100 gr majoneza

- sitno seckan vlašac

- šareni biber

- so

Ove juneće burgere nije bilo potrebno dodatno začinjavati,bili su spremni da se ispeku.Na zagrejanom ulju pržiti po 6 minuta sa obe strane na srednjoj temperaturi,to je ukoliko želite da vam bude srednje pečen.Ako ipak volite rešije pecite malo duže. U isti tiganj dok se peku burgeri,staviti i šnite slanine.Kada ste okrenuli burgeri na tu pečenu stranu staviti kačkavalj.



Dok se burgeri peku pripremiti sos,tako što se krastavčići sitno iseckaju i doda se majonez,senf,pavlaka,so,sitno seckan vlašac,šareni biber.Sve lepo promešati.



Burger kajzerice raseći na pola,na donju stranu staviti sos,potom zelenu salatu,zatim pečeni burger sa kačkavaljem,slaninica,kolutovi crvenog luka,čeri paradajz sečen na pola,i poklopiti gornjim delom kajzerice.Zabosti kroz sredinu šatpić kako bi držao burger.




U istom tiganju ispržiti zamrznute kolutove luka.


 

Коментари

Популарни постови