Musaka od zelja
Potrebni sastojci :
- 4 do 5 veza zelja
- oko 400 gr mlevenog mesa
- 2 do 3 šaragarepe
- jedna veća glavica crnog luka
- malo praziluka
- so,biber
Za prelivanje musake :
- 4 jaja +1 jaje za fil
- oko 200 ml mleka
Priprema :
Prvo pripremiti zelje.U šerpu sipati vodu sa malo soli i staviti da provri.Zelje oprati i očistiti.Kad je voda provrila,kratko blanširati listove zelja tri do četiri minuta.
Za fil na zagrejanom ulju propržiti sitno seckanu glavicu crnog luka sa iseckanim prazilukom.Dodati mleveno meso i na kockice iseckanu šargarepu.Sve zajedno dinstati dok meso ne dobije lepu braon boju.Na kraju dodati začine po želji so,biber...
U prohladjeni fil staviti jedno umućeno jaje i sve lepo promešati.Vatrostalnu posudu namazati mašću ili uljem i po dnu redjati listove zelja a zatim fil,opet zelje i tako sve dok ne utrošite sav materijal.Na kraju musaku završite sa listovima zelja.Oštrim nožem isecite musaku na veće kocke.
Za preliv umutiti jaja i dodati mleko,a zatim sve lepo preliti preko musake.Inače u poslednje vreme praktikujem da preko musake pospem malo palente,da odličnu hrskavost.Musaku prekriti folijom i peći na nekih 180°C pola sata a zatim otkriti i zapeći.
Коментари
Постави коментар