Brancin iz rerne


 Oduvek nam je bila želja da spremamo veliki komad ribe za porodicu.Ovaj put smo odabrali brancina,veliki izbor ribe i odlične cene imate u @metro_srbija ,tamo smo ga našli i bio je težak oko 1,5 kg.Naravno uz ribu je nezaobilazan krompir,da li pečen ili kao krompir salata sami izaberite.Mi smo izabrali krompir salatu🙃.Marinada koja je jedna od najbitnijih stavki za pripremu ribe ovaj put je bila savršena a sve to zahvaljujući gazdinstvu Mihók i njihovoj pasti od belog luka.Inače više o njima i svim njihovim proizvodima možete naći na njihovom sajtu https://mojbeliluk.eu/?_rstr_nocache=rstr293627e777a086f5 

#riba#brancin#rucak#porodica#carolijajuhinjeporodicetintor

Brancin iz rerne 🐟

Potrebni sastojci :

- 1,5 kg brancina

- @kotanyi.srbija začin za ribu

- 4 do 5 kašika paste od belog luka (ukoliko nemate ovu pastu,stavite 5 do 6 čenova sitno seckanog belog luka)

- 2 glavice crvenog luka

- nekoliko kašika maslinovog ulja

- malo seckanog vlašca

- 1 ceo sok od limuna + 1 limun isečen na kolutove

- 1 čaša belog vina

- par listova matičnjaka

- so,biber,peršun

Priprema :

Najbolje bi bilo ribu začiniti dan ranije,i staviti da odstoji.Očišćenu ribu zarezati na nekoliko mesta,i posuti začinom za ribu,dobro ga utrljati sa svih strana i unutra,takodje posuti solju i biberom i ostaviti da tako odstoji.




Sutradan  pred pečenje pripremiti marinadu.U činijicu staviti pastu od belog luk ili seckani beli luk,maslinovo ulje,sok od limuna,seckani vlašac,peršun.Sve dobro promešati i obilno staviti marinadu u same proreze i unutar ribe.Pleh obložiti pek papirom staviti kolutove limuna i preko njih staviti ribu.Sveže listove matičnjaka ako ih imate staviti takodje u samu unutrašnjost ribe.Crveni luk iseći na četvrtine i rasporediti po plehu.Na kraju sve preliti čašom belog vina i vodom ako je potrebno.Pokriti alu folijom i tako pokriveno peći nekih 30 do 35 minuta na 200 °C.Nakon tog vremena skinuti foliju i ribu zapeći sa svih strana.Kada je riba gotova,izvaditi iz rerne i dodatno je premazati pripremljenom marinadom.Izvaditi listove matičnjaka.




Коментари

Популарни постови