Čorbast pasulj iz kotlića


 Talandara,kazan za rakiju,kotlić..sledeće je ozidana neka furuna ili peć 😀 zaista hrana pripremljena na ovaj način je vrhunska!Druženje sa prijateljima i porodicom,uz obaveznu rakijicu je nezobilazno kada se priprema ovakva klopa.Pasulj je bio baaaaš,baaaaš bogat,nije se štedelo.Od našeg mesara smo tražili da nam da repove (nisu stvarno repovi 🤣,kada se načne na primer kulen,pršuta,pečenica,pa te krajeve nam je ostavio i njih smo iskoristili)

Čorbast pasulj iz kotlića

Potrebni sastojci :

- 700 gr pasulja

- 4 glavice crnog luka,i malo zelenog dela mladog luka

- 2 čena belog luka

- 300 gr slanine

- 350 gr suvine

- 200 gr rebara

-  4L vode

- lovorov list

- so,biber,aleva paprika

- smesa za pasulj

Priprema :

Pasulj potopiti dan ranije.Sutradan u dve vode prokuvati pasulj i isprati ga,naliti vodom i kratko prokuvati.Svo suvo meso,slaninu sitno iseckati.





Na malo masnoće propržiti sitno iseckan luk dok ne dobije lepu zlatnu boju.Dodati seckano suvo meso,slaninu i rebra.Malo sve zajedno propržiti da meso pusti svoj ukus i miris.Naliti sa vodom i na tihoj vatri kuvati.Na pola kuvanja kada je meso omekšalo,dodati pasulj i kuvati dok ne omekša.Dodati lovorov list,so,biber.




Ako pripremate klasičnu zapršku dodajte je na kraju kada je sve gotovo.Ja sam ovaj put koristila smesu za pasulj,proivodjač je Aleva.

Коментари

Популарни постови