Kadaif sa pistaćima


 Za pripremu ovog kadaifa koristila sam već pripremljene i ispečene rezance,dobila sam pakovanje sa Kosova od prijatelja.Nije me do sad privlačilo da ga spremam,al kad sam ga već dobila moralo je da se iskoristi😊.Verujem da se i kod nas mogu kupiti gotovi ili pak sirovi pa da ih vi ispečete.Za gotove potrebno je samo pripremiti preliv tj agdu i dodati po želji orahe,pistaće,bademe...

Kadaif

Potrebni sastojci :

- pakovanje kadaifa

- 1 sok od limuna

- 750 ml vode

- 750 gr šećera 

- 200 gr sitno seckanih pistaća

- malo suvog groždja

Priprema :

Staviti vodu i šećer na srednjoj temperaturi da lagano provri.Kada voda provri a šećer se istopi kuvati još nekih 10 do 15 minuta.Pred kraj dodati sok od limuna i ostaviti preliv da se prohladi.




Pistaće sitno iseckati.Kadaif poredjati u dublji pleh i preliti sa prohladjenom agdom.Preko svakog obilno staviti sitno seckane pistaće i malo suvog groždja,povremeno preliti svaki.Ostaviti preko noći da sve lepo upije.Sutradan služiti.



Коментари

Популарни постови