Kadaif sa pistaćima
Za pripremu ovog kadaifa koristila sam već pripremljene i ispečene rezance,dobila sam pakovanje sa Kosova od prijatelja.Nije me do sad privlačilo da ga spremam,al kad sam ga već dobila moralo je da se iskoristi😊.Verujem da se i kod nas mogu kupiti gotovi ili pak sirovi pa da ih vi ispečete.Za gotove potrebno je samo pripremiti preliv tj agdu i dodati po želji orahe,pistaće,bademe...
Kadaif
Potrebni sastojci :
- pakovanje kadaifa
- 1 sok od limuna
- 750 ml vode
- 750 gr šećera
- 200 gr sitno seckanih pistaća
- malo suvog groždja
Priprema :
Staviti vodu i šećer na srednjoj temperaturi da lagano provri.Kada voda provri a šećer se istopi kuvati još nekih 10 do 15 minuta.Pred kraj dodati sok od limuna i ostaviti preliv da se prohladi.
Pistaće sitno iseckati.Kadaif poredjati u dublji pleh i preliti sa prohladjenom agdom.Preko svakog obilno staviti sitno seckane pistaće i malo suvog groždja,povremeno preliti svaki.Ostaviti preko noći da sve lepo upije.Sutradan služiti.
Коментари
Постави коментар