Pasta tricolore sa piletinom


Recept nije baš nešto fascinantan,ali je brz,lak i jednostavan..obzirom na vremenske prilike nisam imala neku inspiraciju,a i trebalo mi je nešto da se prezalogaji 😁

Pasta tricolore sa piletinom (za 2 osobe)

Potrebni sastojci :

-  oko 180 gr testenine po želji ( ja sam uzela u @lidlsrbija ovu divnu testeninu)

- 150 gr sitno seckanog pilećeg filea

- malo seckane slanine

- 2 čena sitno seckanog belog luka

Za sos :

- carbonara sos za špagete u kesici ("C" proizvodjač)

- 300 ml mleka

- rendani kačkavalj/parmezan

Priprema :

Testeninu obariti na klasičan način.U dubljem tiganju na malo ulja,propržiti sitno seckanu piletinu,i kad dobije lepu zlatnu boju dodati sitno seckanu slaninu da samo poprimi šmek i da se ukusi pomešaju.Dodati sitno seckani beli luk i propržiti sve zajedno još malo.



Za pripremu sosa potrebno je da u 300 ml mleka rastvorite sos iz kesice,i promešate da nema grudvica.Zatim preliti preko piletine i sve zajedno kuvati nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.

Testeninu procediti i sjediniti sa piletinom i sosom.Obilno narendati kačkavalj/parmezan i posuti origanom.



Коментари

Популарни постови