Neobične šuplje krofne
Priznajem da ne znam ni sama koliko sam recepata za krofne isprobala,i svaki put manje više rezultat je isti.Ispadnu više uštipci nego krofne,ali naravno pojedu se 🤣Ovaj put sam recept našla kod @nas_dan_svaki_dan ,i ispale su bolje nego što sam očekivala!Neobične,unutra šuplje,nisu masne,stvarno su bile odlične!🍩🍩🍩
Neobične šuplje krofne
Potrebni sastojci :
- 200 ml mlakog mleka
- 200 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 3 kašike ulja
- 7 gr suvog kvasca
- 1 jaje
- 1 čep rakije (da ne bi upijale masnoću)
- brašno po potrebi
- malo mleka za premazivanje
Priprema :
Pomešati mlako mleko i mlaku vodu sa kašičicom šećera i dodati kvasac,ostaviti nekih desetak minuta.Zatim umutiti malo jaje,ulje,čep rakije i sve lepo promešati.Dodati razmućeni kvasac,i zatim dodavati brašno postepeno,testo treba da bude mekano i da se ne lepi puno.Ostaviti ga i pokriti da odstoji najmanje sat vremena da nadodje.
Nakon toga posuti brašnom radnu površinu,razvući testo,premazati ga mlekom,pa preklopiti,i opet premazati mlekom i preklopiti i sve tako dok ne dobijete kocku.Prekriti i staviti da odstojiti još nekih 15 minuta.Nakon tog vremena razvući testo na debljinu od 1 cm,i čašom vaditi krofne.Ostaviti još par minuta da odstoje dok se ulje zagreje.Pržiti u dubokom ulju na srednjoj temperaturi.Krofne stavljate tako da prvo spustite u ulje onu stranu krofne koja nije bila na stolu.Možete ih puniti kremom,džemom ili posuti šećerom u prahu.
Коментари
Постави коментар