Buhtle sa kremom
Ovo su definitivno najmekše buhtle koje sam ikada pravila,a nestaju neverovatnom brzinom!Ljudi moji ovo morate probati,izuzetno su ukusne,mekane,vazdušaste,ma milina jedna 😁ja sam htela da ih punim džemom,ali nisu bili dovoljno gusti,tako da sam odustala i punila ih kremom koji sam kupila u @lidlsrbija i mogu vam reći ovaj krem je fantastičan,taman je gustine koje treba da bude,ne curi,ne izgubi se u testu,ostane nakon pečenja.Ma šta više da pričam evo recepta.Ovaj recept i mnoge druge sam našla kod divne @moje_djakonije
Potrebni sastojci :
- oko 500 gr glatkog brašna
- 20 gr svežeg kvasca
- 50 gr šećera u prahu
- 50 ml tople vode
- 50 ml ulja
- 250 ml toplog mleka
- pola kašičice soli
- kašičica šećera
Dodatno :
- krem za punjenje ili džem samo da bude gust
- 1 jaje za premazivanje buhtli
- šećer u prahu za posipanje
Priprema :
Izmrviti kvasac u 50 ml tople vode,dodati kašičicu šećera,kašičicu brašna i ostaviti na toplom da nadodje.
U drugoj posudi dodati 250 gr brašna,šećer u prahu,ulje (jednu kašiku ostavite sa strane),so,toplo mleko i nadošli kvasac i sve lepo sjedinite.Postepeno dodajte ostatak brašna da zamesite lepo meko testo.Premažite ga jednom kašikom ulja,pokrijte činiju providnom folijom i ostavite na toplom da se testo udvostruči.
Nadošlo testo malo premesiti,ja nisam dodavala više brašna,rasklagijati,iseći kvadrate željene veličine i na svaki staviti nadev krem ili džem.Spojiti rukama suprotne krajeve kvadrata i oblikovati loptice,koje redjate u pleh obložen pek papirom.Ja sam koristila pleh približno prečnika 24 cm.Kada ste poredjali sve buhtle premazati ih umućenim jajetom.Rernu uključiti da se zagreje na 200°C,a zato vreme ostaviti buhtle još malo da nadodju.Peći nekih 20 do 25 minute.Gotove i prohladjene buhtle obilno posuti šećerom u prahu
Коментари
Постави коментар