Gulaš sa junetinom i šampinjonima
Još uvek pokušavam da što je bolje moguće napravim video,ne ide mi loše,obzirom da sve snimam telefonom,i dosta toga je improvizovano,ne koristim još uvek profi opremu.Tako da nemojte mi zameriti na snimku iz nekog drugog ugla,kao što je ovde bio slučaj 😀bitno da je recept tu,a ovaj će vam se verujem dopasti!
Potrebni sastojci :
- 400 gr junetine
- 400 gr šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- malo mladog luka
- 3 srednje šargarepe
- 3 manja krompira
- so,biber,majčina dušica,peršun
- 2 kašike brašna
- 300 ml bujona (ja sam iskoristila 2 govedje kocke za supu)
Priprema :
Meso iseckati na sitnije kockice,povrće oljuštiti i takodje iseckati na kocke.U dubljoj šerpi propržiti crni luk,dodati mladi luk.Kad poprimi lepu boju,dodati meso i propržiti kratko.
Dodati dve kašike brašna i zaliti bujonom.Ostaviti meso da se dinsta na srednjoj temperaturi poklopljeno.Kad je meso na pola gotovo dodati iseckano povrće krompir i šargarepu,pečurke dodajte pred kraj,njima ne treba mnogo da se skuvaju.Kada je sve skuvano,meso omekšalo dodati začine so,biber,majčinu dušicu i peršun.
Коментари
Постави коментар