Šarena pita

 

Nisam mogla ni da pretpostavim da kombinacija maka i višanja može da bude ovako dobra!!!Ova pita je tako sočna,ukusna,i pre svega izdašna.Ja sam recept pronašla kod @od.slatkoga.sladje ,ali sam ga malo izmenila.Kod nje možete pronaći originalan recept.😊


Potrebni sastojci za premazivanje kora :


- 3 jaja

- 3 dl šećera

- 3 dl griza

- 2 dl ulja

- 4 dl jogurta

- 1 prašak za pecivo

- 1 vanilin šećer


Potrebni sastojci za nadev :


- 200 gr mlevenog maka

- 600 gr višanja

- 200 gr mlevenih badema (po originalu idu orasi)


Potrebni sastojci za preliv :


- 2 čaše šećera

- 3 čaše vode


I još :


- pakovanje kora za pitu

- 4 kašike kisele pavlake


Priprema :


Prvo pripremiti fil za premazivanje kora.Penasto umutiti jaja sa šećerom,zatim dodati ulje i jogurt,a potom griz,prašak za pecivo i vanilin šećer.Pre nego što krenete da premazujete kore,prebrojte koliko imate.Ja sam imala 12 kora,tako da sam odvojila po 3 kore koje su išle izmedju nadeva.U pleh od rerne koji je obložen pek papirom,staviti prvu koru,premazati je filom od jaja,zatim ide druga kora,opet fil od jaja,i treća kora i na nju rasporediti mleveni mak i nakapati preko smesom od jaja.Zatim opet jedna kora koja se premaže filom od jaja,druga kora i fil od jaja,na treću koru višnje i opet nakapati malo preko višanja fil od jaja.Isto tako uradite i sa ostale tri kore,izmedju kojih ide fil od jaja i na treću staviti mlevene bademe i isto nakapati fil od jaja.



Ostaće vam još tri kore,koje se takodje premazuju filom od jaja,osim poslednje.Poslednju koru premazati sa 4 kašike kisele pavlake,i celu pitu iseći na kocke.Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.Hladnu pitu preliti vrućim prelivom (potrebno je samo vodu i šećer prokuvati nekoliko minuta).

Коментари

Популарни постови