Slani korneti od lisnatog testa
Wooow...kakva milina za gledati ali i za probati 🙂 počinje sezona slava,znamo šta je to što bi trebalo da se nadje na slavskoj trpezi,ali zašto da ne bude i nešto novo,ukusno i što će se verujem svima dopasti?Ovi slani korneti su mi otkriće,tako su ukusni da ih morate praviti.Kalup za ove kornete sam pravila od hamera i obmotavala folijom,ceo taj postupak i objašnjenje imate u objavi gde sam pravila kornete sa vanila kremom.Ukoliko imate ovakve kalupe onda vam je više od pola posla gotovo.
Potrebni sastojci : ( od ove mere vam ispadne oko 40 korneta)
- dva pakovanja svežeg lisnatog testa od 275 gr. (možete ga naći u @lidlsrbija )
- 150 gr suve pečenice
- 200 gr krem sira ili kajmak namaza
- oko 300 gr kisele pavlake
- 4 kašike majoneza
- 2 kašičice senfa
- so,biber po ukusu
- sitno rendani kačkavalj,peršun
U nadev možete dodati po želji i par kiselih krastavčića,kuvana jaja..
Priprema :
Lisnato testo iseći na tračice tako da imate ukupno 40 tračica, za svaki kornet po jednu.Kalupe obmotati lisnatim testom,premazati umućenim jajetom i staviti u zagrejanu rernu.Peći na 200° C,nekih 15 ak minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju.Kada se ispeku i malo prohlade,pažljivo skidati sa kalupa,ostaviti da se potpuno ohlade.
U posebnu činiju sjediniti sastojke za fil,pečenicu sitno naseckati,dodati krem sir,pavlaku,majonez,senf,so i biber.Sve lepo promešati da se dobro sjedini.Ja sam punila špric filom i tako punila kornete.Svaki sam posula sa sitno rendanim kačkavaljem i malo peršuna.
Коментари
Постави коментар