Snikers čizkejk

 

Ajooooj...odmah da napomenem ko ne voli ekstremno slatko nije za njega ovo 😂 šalim se naravno,ali definitivno ovo je jedan od onih teških,jakih slatkiša..pravila sam po originalnom receptu koga drugog nego @moje_djakonije ,i naravno da sa njenim receptima nema greške,mora da ispadne 👌 sledeći put kad budem pravila ovaj čizkejk nešto ću malo da izmenim 😉


Snikers čizkejk


Potrebni sastojci :

Za podlogu :

- 200 gr mlevenog keksa

- 50 gr mlevenog kikirikija (koristila sam pečeni neslani)

- 20 gr kakaa

-prstohvat morske soli

- 125 gr maslaca

- 150 ml mleka

Za fil :

- 400 gr maskarpone sira

- 350 ml mlečne slatke pavlake

- 80 gr šećera u prahu

- 200 gr mlečne čokolade

Za karamel :

- 150 ml mlečne slatke pavlake

- 150 gr šećera

- prstohvat morske soli

- 1 kašičica arome vanile

- 100 gr maslaca

- 100 gr iseckanog kikirikija (pečeni neslani)

Za dekoraciju :

- 100 ml mlečne slatke pavlake

- 100 gr tamne čokolade

Priprema :

Prvo pripremiti podlogu.Masalac otopiti i prohladiti.Zatim dodati ostale sastojke i postepeno sipati mleko dok ne dobijete smesu pogodnu za oblikovanje.Rasporediti u kalup 20 do 22 cm i odložiti u frižider dok pripremite fil.

Za fil otopiti mlečnu čokoladu na pari,i ostaviti da se prohladi.Dobro ohladjenu mlečnu slatku pavlaku umutiti ali ne previše čvrsto i ostaviti sa strane.U drugoj posudi kratko umutiti maskarpone sa šećerom u prahu,dodati prohladjenu čokoladu,mutiti još malo i na kraju dodati umućenu slatku pavlaku i to lagano sjediniti ručno ili mikserom pažljivo,na najmanjoj brzini.Rasporediti ravnomerno preko podloge od plazme i staviti u frižider da se ohladi.




Za pripremu karamela potrebno je prvo zagrejati na nižoj temperaturi mlečnu slatku pavlaku.Zatim šećer ubaciti u čistu,dublju i suvu šerpu,staviti na nižu temperaturu,ostaviti da se otopi,potrebno je da bude potpuno tečan zlatne boje.Povremeno prodrmati šerpu da bi se lepo topio.Naspite slatku pavlaku,pazite jer će početi da peni,a šećer će da se stvrdne,i mešati dok se šećer ponovo ne otopi i smesa bude kompaktna.Dodati maslac,aromu vanile,prstohvat morske soli.Sve lepo sjediniti i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi zatim dodati isekan kikiriki i naspite preko fila.



Za dekoraciju zagrejati mlečnu slatku pavlaku,ne treba da provri i dodati izlomljenu čokoladu.Ostaviti kratko da odstoji pa dobro izmešati,preliti preko fila i ostaviti u frižider da se stegne i ohladi.




Коментари

Популарни постови